Fundacja FPAP
Home Bio Twórcy Idea Projektu Linki Kontakt
CYKL DRZEWA DLA WARSZAWY 2012
Projekt w swojej ideii zawiera pomysł stawiania kolejnych drzew-rzeźb w różnych miejscach, nie tylko w Warszawie, ale w całej Europie. Pierwsza realizacja w ogrodzie BUW-u będzie inicjować następne lokalizacje. Każde z tych miejsc może nabrać symbolicznego charakteru dla pewnych zjawisk społecznych. Może byc kojarzone z potrzebą uwieczniania ważnych momentów w życiu ludzi.

Mocną stroną lokalizacji w BUW-ie jest ogromna liczba osób odwiedzających to miejsce - 3500 dziennie, w otoczeniu działającym skojarzeniowo pozytywnie i relaksująco.

Drzewa same w sobie stanowią atrakcyjny obiekt architektury miejskiej, rozpoznawalny przez społeczeństwa lokalne. Rzeźba niesie w sobie przesłanie w aspektach estetycznych i ekologicznych-dedykowanych wszystkim ludziom. Wspierające nas firmy i media wiążąc swój brand z takim działaniem, budują wizerunek dbających o estetykę, ekologię, sztukę i kulturę w mieście.